Živogošće - Blato

Peaceful place for perfect holidays!

Welcome to our part of paradise

Ovo mirno malo naselje od samo oko 120 stanovnika nalazi se na Makarskoj rivijeri, udaljeno 21 km od Makarske u pravcu Dubrovnika.
Od 1. svibnja do 1. listopada u naselju su otvorena dva restorana, pizzerija, dva cafe bara, dvije male trgovine, pekara, suvenirnica, te kiosk s voćem i povrćem, a u ostalom periodu sve potrebno može se naći u Makarskoj, Podgori ili Drveniku.

Prirodna i prostrana plaža od oblutaka s hladovinom u samom mjestu, zbog jednostavnog pristupa posebno je pogodna za obitelji s djecom i starije osobe. Ova velika plaža niti u srcu sezone nije prenapućena, te je na njoj uvijek moguće pronaći slobodno mjesto. Uz plažu se nalazi šetnica s ugostiteljskim objektima i prigodnim sadržajima za djecu poput trampulina, najma mini automobila, te pedalina. Osim velike centralne plaže, nedaleko od mjesta nalazi se više malih skrovitih plaža i uvala za one željne intimnije atmosfere i uživanja u miru.

U samom naselju je i mala sportsko-rekreativna lučica koja nudi mogućnost porinuća i veza za brodice i glisere. Lokalni brodari svakodnevno nude plovidbu izletničkim brodovima duž obale, te na susjedne otoke Hvar, Brač i Korčulu. Gosti koji vole pješaćenje i rekreaciju mogu uživati u obilasku starih podbiokovskih zaselaka do kojih vode brojne pješačke staze.